Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně přidáváme mouku, mléko a ostatní přísady kromě kakaa. Nakonec lehce zabalíme ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta oddělíme a do druhé poloviny přidáme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme na dno bílé těsto, na něj opatrně nalijeme kakaové těsto a příborovým nožem uděláme do těsta "zářez", aby se těsta jen lehce prolnuly a vytvořily pak v bábovce mramorování. Pečeme při 180° asi 50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou bábovku pocukrujeme.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek